Hoe voeg ik handmatig producten toe, één voor één?

Als je een nieuw product in je winkel wil toevoegen, kan dat bij 'Producten' in de backoffice. Je ziet hier een lijst van de producten die eerder aangemaakt zijn. Handmatig producten kan op twee manieren:

1. Als het nieuwe producten veel overeenkomsten heeft met een bestaand producten, kan je dat product dupliceren. Klik op de box links van de productnaam. Hierna verschijnt de melding '1 item geselecteerd', met een kleine pijl aan de rechterkant. Klik daarop en selecteer de optie 'Dupliceer'.
  2. Je kan nieuwe producten ook één voor één producten toevoegen door op 'Product aanmaken' te klikken, rechts bovenin. Dat is waar dit artikel over gaat.

Titel
Hier voeg je de titel van jouw product toe zoals het in de storefront wordt weergegeven.

Merk
Voeg het merk toe dat bij dit product hoort. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij één merk voert, misschien wel de naam van je bedrijf, dan is dat gewoon je input. Maar als je meer merken voert, is dit een goede manier om daar onderscheid in te maken.

Productomschrijving
Op deze plek breng je de retailers op de hoogte van alle relevante informatie. De productomschrijving moet scherp en volledig zijn, dit is de plek om jouw verhaal te vertellen!

Categorieën
Begin te typen of scrol door de namen van onze categorieën en bepalen welke het beste zullen passen. Selecteer die, maar bedenk je dat meer dan 2 niet toegestaan is. Wij hebben voor jou alvast de hoofdcategorie geselecteerd.

Verkoop per
Dit is de minimale hoeveelheid die een retailer van dit product moet afnemen om het af te kunnen nemen. Normaal gesproken is dit 1, maar voor sommige items kan het bijvoorbeeld per 4 of 6 zijn.

Tax Level
Afhankelijk van je land en product, kan je belastingpercentage verschillen. Je kan in het dropdown menu kiezen tussen laag (9%) en hoog (21%). Wij selecteren hoog als je zelf niks invult.

Productfoto's
Klik op 'Bladeren' en selecteer de foto's die jij graag wil toevoegen. Je hebt in ieder geval 2 foto's per product nodig. Een hoge resolutie en witte achtergrond zijn aantrekkelijker en bevorderen de verkoop. Ook is het belangrijk je 'hero photo' als eerste te horen en daarna een mooie detail- of sfeerfoto. Je leest hier meer over in dit artikel. Let op: foto's worden pas zichtbaar nadat je het product even hebt opgeslagen. Wees er zeker van dat je alle velden hebt ingevuld, voordat je opslaat. Je kan de volgorde van de afbeeldingen dan ook veranderen, de meest linkse is zichtbaar in je storefront.

Stukprijs
Dit is de prijs waarvoor jij het product verkoopt op het platform (vul in exclusief BTW).

Belangrijk: gebruik een punt in plaats van een komma om prijzen in te voeren en geef altijd de prijs aan voor één product, het systeem berekent de prijs als de maximale bestelhoeveelheid hoger is.

Adviesprijs
Dit is de retailadviesprijs (vul in inclusief BTW). Voor deze prijs wordt het product gewoonlijk aangeboden in de winkel. Dit gewoonlijk een twee- of drievoud van jouw stukprijs.

SKU
De SKU is de unieke productcode, die verplicht is. Je kan uiteraard bestaande codes of EAN-nummers gebruiken, maar houd er wel erg in dat elke variant ook een eigen SKU heeft.

Gewicht
Vermeld het gewicht van de producten (verplicht).

Materiaal
Vermeld de materialen van de producten, bijvoorbeeld “cotton, concrete, wood, polyester” (verplicht);

‘Made in’
Waar komt jouw product vandaan? Geef het land van productie aan en gebruik hiervoor de tweeletterige landcodes, bijvoorbeeld “NL, TR, CN, IN, IT”.

Waarden
Als jouw product een extra label verdiend, om op te zoeken bijvoorbeeld, kan je een waarde toekennen. Doe dit alleen als het er daadwerkelijk aan voldoet, bijvoorbeeld “Dutch-design, handmade, eco-friendly, organic, social”

Maak jij gebruik van productvarianten? Dan kan je nog even doorlezen. Zo niet, zorg er voor dat alle velden ingevuld zijn en sla jouw nieuwe producten op. Op naar de verkoop!

Productvarianten
Nadat je de stukprijs, adviesprijs en SKU ingevuld hebt, kan je varianten aanmaken. Dit doe je door de box aan te vinken, waarna een nieuw scherm tevoorschijn komt. Je kan één van de voorgeselecteerde opties kiezen, of zelf een variant aanmaken (via 'Other'). Typ je varianten uit in het veld rechts van de box, die je scheid met een komma zonder spatie. Alle combinaties zullen tevoorschijn komen, zoals dit:

Als de SKU's niet uniek blijken, kan je die natuurlijk even veranderen. Net als de prijs, als je bijvoorbeeld zilveren en gouden kettinkjes verkoopt, of wanneer een product met grotere afmetingen wat duurder is.

Klaar? Dan kan je het product opslaan. Als je nog het land van herkomst, waarden en thema's wil toevoegen, kan dat in het productoverzicht na het opslaan (klik op 'Wijzig') of via de bulkfunctie.