Wat zijn productvarianten en hoe voeg ik ze toe?

Een kleur, afmeting, inhoud, materiaal, geur, you name it. Varianten zijn combinaties van van productopties als deze. Een poster in kleur en zwart-wit, in de maten S, M en L kent namelijk 2 x 3 = 6 varianten. Varianten zorgen ervoor dat je storefront overzichtelijk blijft, de 6 varianten vallen onder hetzelfde product.

Nieuwe producten
Onder 'Productdetails' kan je het vakje ‘Dit product heeft meerdere varianten’ aanvinken. Let op: wat je hier invult is de titel van de variant en is zichtbaar voor de retailer in de dropdown bij het product. Werk netjes, wat spaties en hoofdletters betreft.

Je kan zo veel varianten toevoegen als je wil. Klaar? Alle combinaties worden onderaan weergegeven. Eventueel kunnen de prijzen worden aangepast. Orderchamp raadt aan om verschillende SKU's te hanteren om verwarring te voorkomen. Zodra het product aangemaakt is, kan je in het vernieuwde scherm ook een afbeelding toevoegen per variant, of de voorraad aanpassen.

Bestaande producten
Voor reeds aangemaakte producten kan je bestaande varianten uitbreiden door bij 'Varianten' een variant toe te voegen. Voor het toevoegen van een nieuwe eigenschap, kan je het beste een export maken.

Hun volgorde veranderen
Selecteer bij 'Producten' het desbetreffende product. Onderaan de pagina vind je de 'Productvarianten' waar je de gekozen variant naar de juiste plaats kunt slepen door de knop naast het selectievakje (vier kleine horizontale strepen) vast te houden en te verplaatsen.