Hoe koppel ik mijn WooCommerce catalogus aan Orderchamp?

We kunnen de volgende informatie uit WooCommerce met Orderchamp koppelen:

• De voorraad
  • De catalogus: (korte) Titel, (korte) Omschrijving, Prijs, Productafbeeldingen, SKU & Productvarianten

Voor je begint...
De koppeling werkt alleen als je minimaal versie 3.4 van WooCommerce gebruikt. Ook raden we aan de producten zoals ze nu in WooCommerce en (indien van toepassing) op Orderchamp staan, te exporteren naar een .csv bestand. Zo heb je altijd een back-up!

Genereer API-sleutels
API’s kan je vergelijken met een login. Hiermee geef je toestemming aan Orderchamp om jouw WooCommerce productinformatie op te halen. Genereren gaat als volgt:

1. Ga in WooCommerce via het linker menu naar ‘Instellingen’;
  2. Klik op ‘Geavanceerd’ en navigeer naar ‘REST API’ in de horizontale menu’s;
  3. Klik op ‘Voeg sleutel toe’;
  4. De beschrijving is ‘Koppeling Orderchamp’, geef ‘Lees/Schrijf’ rechten en klik op ‘Genereer’;
  5. Kopieer de Klantsleutel en Klantgeheim. Let op! om veiligheidsredenen zijn deze eenmalig beschikbaar, sla ze daarom op voor je de pagina verlaat.

Koppel Orderchamp aan WooCommerce
Nu we de sleutels hebben, kunnen we de twee systemen koppelen.

1. Ga naar de App Store van Orderchamp;
  2. Kies voor WooCommerce bij de beschikbare apps en klik op ‘Install’;
  3. In de App Store klik je op ‘Connect your WooCommerce account’;
  4. Er verschijnt een pop-up, waar je de URL van je website en de sleutels invult. Klik vervolgens op ‘Test and save’;

Configureer je koppeling
De koppeling is daar en nu is het tijd hem te personaliseren! Dat doe je op de pagina die verschijnt na het opslaan:

1. Beslis in de eerste sectie of: we enkel de voorraad koppelen (‘No’), we de huidige producten in Orderchamp behouden en wijzigingen in de toekomst doorvoeren (‘Yes, all changes from now on’) of de huidige producten in Orderchamp overschrijven met jouw volledige catalogus in WooCommerce (‘Yes, everything please’);
  2. Beslis of je alleen de gepubliceerde producten in WooCommerce wil overzetten, of ook oude, niet-gepubliceerde producten en/of concepten;
  3. Geef aan welke prijzen je meeneemt naar Orderchamp. Gebruik je B2C-prijzen? Kies dan voor ‘Consumer prices’, we plaatsen die dan bij de adviesprijs inclusief BTW. Gebruik je B2B-prijzen? Kies dan voor ‘Wholesale prices’, we plaatsen die dan bij de inkoopprijs (MRSP) exclusief BTW;
  4. Beslis of je ook wijzigingen in Orderchamp wil doorvoeren in WooCommerce, zo wordt jouw koppeling tweezijdig! ‘Do not override’, laat WooCommerce met rust, ‘Override’ zorgt voor een optimale koppeling door WooCommerce ook te overschrijven.

Opslaan en activeren
Controleer of alles naar wens is ingevuld. Klik op ‘Save and go back’ en vervolgens op ‘Run’ om jouw koppeling te starten. Het kan even duren als je een grote catalogus hebt.