Hoe koppel ik mijn WooCommerce catalogus aan Orderchamp?

We kunnen de volgende informatie uit WooCommerce met Orderchamp koppelen:

• De voorraad
  • De catalogus: (korte) Titel, (korte) Omschrijving, Prijs, Productafbeeldingen, SKU & Productvarianten

Voor je begint...
De koppeling werkt alleen als je minimaal versie 3.4 van WooCommerce gebruikt. Ook raden we aan de producten zoals ze nu in WooCommerce en (indien van toepassing) op Orderchamp staan, te exporteren naar een .csv bestand. Zo heb je altijd een back-up!

Genereer API-sleutels
API’s kan je vergelijken met een login. Hiermee geef je toestemming aan Orderchamp om jouw WooCommerce productinformatie op te halen. Genereren gaat als volgt:

1. Ga in WooCommerce via het linker menu naar ‘Instellingen’;
  2. Klik op ‘Geavanceerd’ en navigeer naar ‘REST API’ in de horizontale menu’s;
  3. Klik op ‘Voeg sleutel toe’;
  4. De beschrijving is ‘Koppeling Orderchamp’, geef ‘Lees/Schrijf’ rechten en klik op ‘Genereer’;
  5. Kopieer de Klantsleutel en Klantgeheim. Let op! om veiligheidsredenen zijn deze eenmalig beschikbaar, sla ze daarom op voor je de pagina verlaat.

Koppel Orderchamp aan WooCommerce
Nu we de sleutels hebben, kunnen we de twee systemen koppelen.

1. Ga naar de App Store van Orderchamp;
  2. Kies voor WooCommerce bij de beschikbare apps en klik op ‘Install’;
  3. In de App Store klik je op ‘Connect your WooCommerce account’;
  4. Er verschijnt een pop-up, waar je de URL van je website en de sleutels invult. Klik vervolgens op ‘Test and save’;

Configureer je koppeling
De koppeling is daar en nu is het tijd hem te personaliseren! Dat doe je op de pagina die verschijnt na het opslaan:

1. Beslis in de eerste sectie of: we helemaal niks koppelen (‘No’), we de huidige producten in Orderchamp behouden en enkel wijzigingen in de toekomst doorvoeren (‘Yes, all changes from now on’) of de huidige producten in Orderchamp overschrijven met jouw volledige catalogus in WooCommerce (‘Yes, everything please’);
  2. Als je unieke SKU's (artikelnummers) in je shop gebruikt, kies je voor ‘SKU’. Zo niet, kies dan voor ‘Product identifier’. Dit is de verbindende factor voor de producten tussen Orderchamp en jouw webshop.
  3. Geef aan welke prijzen je meeneemt naar Orderchamp. Gebruik je B2C-prijzen? Kies dan voor ‘Consumer prices’, we plaatsen die dan bij de adviesprijs inclusief BTW. Gebruik je B2B-prijzen? Kies dan voor ‘Wholesale prices’, we plaatsen die dan bij de inkoopprijs (MRSP) exclusief BTW;
  4. Kies of de lange of korte omschrijving moet worden gebruikt bij het aanmaken van een product.
  5. Beslis of je contentwijzigingen in WooCommerce ook wil doorvoeren in Orderchamp. Als je hier kiest voor ‘Do not override’, dan worden de product titel en omschrijving niet meer overschreven in Orderchamp bij een update. Wil je dit wel? Kies dan voor ‘Override’.
  6. Tot slot, beslis of je prijswijzigingen in je WooCommerce ook wil updaten in Orderchamp (‘Override’). Zijn je prijzen anders op Orderchamp dan op WooCommerce, kies dan ‘Do not override’.

Opslaan en activeren
Controleer of alles naar wens is ingevuld. Klik op ‘Save and go back’ en vervolgens op ‘Run’ om jouw koppeling te starten. Het kan even duren als je een grote catalogus hebt.