Hoe koppel ik Mijnwebwinkel catalogus aan Orderchamp?

We kunnen de volgende informatie uit Mijnwebwinkel met Orderchamp koppelen:

• De voorraad
  • De catalogus: (korte) Titel, (korte) Omschrijving, Prijs, Productafbeeldingen, SKU & Productvarianten

Voor je begint...
Het is essentieel om al je SKU’s (artikelnummers) ingevuld te hebben in Mijnwebwinkel. Ook raden we aan de producten zoals ze nu in Mijnwebwinkel en (indien van toepassing) op Orderchamp staan, te exporteren naar een .csv bestand. Zo heb je altijd een back-up!

Genereer token
Een token kan je vergelijken met een login. Hiermee geef je toestemming aan Orderchamp om jouw Mijnwebwinkel productinformatie op te halen. Genereren gaat als volgt:

1. Ga in Mijnwebwinkel naar ‘Instellingen/API’ en klik op ‘Token toevoegen’;
  2. De partner is ‘Orderchamp’ (onze Apps-partner), beschrijving iets als ‘Koppeling Orderchamp’, geldigheid ‘Onbeperkt’ en status ‘Actief’. Sla vervolgens op;
  3. Je vindt de token bij ‘toon token’, kopieer hem op een veilige plek.

Koppel Orderchamp aan Mijnwebwinkel
Nu we de token hebben, kunnen we de twee systemen koppelen.

1. Ga naar de App Store van Orderchamp;
  2. Kies voor Mijnwebwinkel bij de beschikbare apps en klik op ‘Install’;
  3. In de App Store klik je op ‘Connect your Mijnwebwinkel account’;
  4. Er verschijnt een pop-up, waar je de token invult. Klik vervolgens op ‘Test and save’ en ‘Grant Access’.

Configureer je koppeling
De koppeling is daar en nu is het tijd hem te personaliseren! Dat doe je op de pagina die verschijnt na het opslaan:

1. Beslis in de eerste sectie of: we helemaal niks koppelen (‘No’), we de huidige producten in Orderchamp behouden en enkel wijzigingen in de toekomst doorvoeren (‘Yes, all changes from now on’) of de huidige producten in Orderchamp overschrijven met jouw volledige catalogus in Mijnwebwinkel (‘Yes, everything please’);
  2. Als je unieke SKU's (artikelnummers) in je shop gebruikt, kies je voor ‘SKU’. Zo niet, kies dan voor ‘Product identifier’. Dit is de verbindende factor voor de producten tussen Orderchamp en jouw webshop.
  3. Geef aan welke prijzen je meeneemt naar Orderchamp. Gebruik je B2C-prijzen? Kies dan voor ‘Consumer prices’, we plaatsen die dan bij de adviesprijs inclusief BTW. Gebruik je B2B-prijzen? Kies dan voor ‘Wholesale prices’, we plaatsen die dan bij de inkoopprijs (MRSP) exclusief BTW;
  4. Kies of de lange of korte omschrijving moet worden overgezet.
  5. Beslis of je contentwijzigingen in Mijnwebwinkel ook wil doorvoeren in Orderchamp. Als je hier kiest voor ‘Do not override’, dan worden de product titel en omschrijving niet meer overschreven in Orderchamp bij een update. Wil je dit wel? Kies dan voor ‘Override’.
  6. Tot slot, beslis of je prijswijzigingen in je Mijnwebwinkel ook wil updaten in Orderchamp (‘Override’). Zijn je prijzen anders op Orderchamp dan op Mijnwebwinkel, kies dan ‘Do not override’.

Opslaan en activeren
Controleer of alles naar wens is ingevuld. Klik op ‘Save and go back’ en vervolgens op ‘Run’ om jouw koppeling te starten. Het kan even duren als je een grote catalogus hebt. Mocht je direct willen forceren, kan dat door op het naar rechts draaiende pijltje te klikken bij de koppeling in Combidesk. Klik dan op ‘Product aangepast → Product aangemaakt of gewijzigd’.