Kan ik een bestelling annuleren?

In sommige gevallen is dit toegestaan. Zoals je begrijpt, hebben annuleringen een groot effect op de gebruikerservaring van onze retailers. Daarom monitort Orderchamp dit proces. Onnodig vaak ‘ongeldig’ annuleren kan leiden tot eventuele sancties op het platform, lees hierover meer in onze brand policies. We staan altijd voor je klaar om naar een oplossing te zoeken!

Voordat je de knop ‘Bestelling annuleren’ gebruikt, check je deze mogelijkheden:

• Kan ik de bestelling aanpassen? Aantallen verhogen of verlagen, producten toevoegen, verzending terugbetalen, het is allemaal mogelijk!;
  • Kan ik een oplossing vinden voor de reden van annulering? Bied een alternatief product aan of verzend in delen bij vertragingen;
  • Is er een probleem in je backoffice of met een betaling? Neem eerst contact op met Orderchamp (onze gegevens staan onderaan de pagina!). Bijvoorbeeld als de bestelling dubbel in je overzicht staat, er vragen zijn over de BTW/betaalmogelijkheden of je instellingen verkeerd blijken te staan.

Annuleer als:

• Je de producten per ongeluk eens niet op voorraad hebt. Kan gebeuren, maar het is natuurlijk zonde dat de retailer daarom een hele order wil cancelen! Zorg dat je voorraad up-to-date is;
  • Je geen match met de retailer ziet. Mocht dit vaak voorkomen, is het goed om even contact te hebben. Selecteer de reden ‘Retailer past niet bij mijn merk’ en de retailer krijgt een passende mail en uiteraard het geld terug;
  • Je niet in een bepaald postcodegebied kan leveren. Goed om restricties voor landen in de backoffice te verwerken, maar voor gemeenten wordt dat lastig! Selecteer ook nu de juiste reden en de rest gebeurt vanzelf;
  • Je een privé-aankoop vermoedt. Het platform is niet bedoeld voor B2C-bestellingen. Hiervoor hebben wij controlemechanismen ingebouwd, maar we waarderen ook jouw oplettendheid. Vraag wel eerst naar de intenties van de retailer via de chat, het kan een sample betreffen om je producten eens te testen.

Niet toegestaan als:

• Je consequent annuleert vanwege slecht voorraadbeheer. Lees hier wat je kan doen om dit te automatiseren met onze voorraad- en cataloguskoppelingen.
  • De retailer annuleert zonder geldige reden. Als een bestelling geplaatst is, kan een retailer niet zomaar annuleren. We begrijpen dat er wel eens iets fout kan gaan, maar het betreft een B2B-aankoop, zonder retourrecht of bedenktijden.

Tot slot: Orderchamp kan zelf ook bestellingen annuleren. Dit gebeurt niet vaak en de kans is groot dat je in dat geval al van ons gehoord hebt!