Nodig je eigen retailers uit (referral programma voor merken)

Zorg ervoor dat je jouw Orderchamp samenwerking een kickstart geeft door jouw retailers uit te nodigen, want zij ontvangen een exclusieve shopping voucher van €150 op hun eerste bestelling van meer dan €300. Als ze meer dan €400 bestellen, ontvangen ze ook gratis verzending omdat hun aankoopbedrag hoger is dan €250. Bovendien kunnen retailers in aanmerking komen voor onze verlengde betalingstermijnen (tot 60 dagen) - wij garanderen altijd jouw uitbetaling.

1. Waarom zou ik mijn eigen retailers uitnodigen?
  2. Hoe werkt het?
  3. Hulp nodig?
  4. Veelgestelde vragen

1. Waarom zou ik mijn eigen retailers uitnodigen?

• Je betaalt 0% commissie over de aankopen van jouw eigen retailers. Zo bespaar je commissie en haal je meer uit de Orderchamp-ervaring. Lees dit artikel voor meer informatie over de commissiekosten en wat er gebeurd als je retailers niet op tijd uitnodigt;
  • Je beheert klantaccounts (deels) via ons en bied een premium experience aan. Jouw retailers zullen profiteren van onze geweldige voorwaarden, zoals gratis verzending, flexibele betalingsvoorwaarden (tot 60 dagen) en een geweldige inkoopervaring;
  • Je bespaart op andere kosten. Orderchamp zorgt automatisch voor de marketing naar jouw retailers en genereert nieuwe (her)bestellingen voor jouw merk.
  • Om meer omzet voor jouw merk te genereren, kun jij jouw retailers € 150,- shoptegoed aanbieden op Orderchamp. Het shoptegoed wordt door ons vergoed.

2. Hoe werkt het?

• A) Verwijs je retailers door met ons uitnodigingssysteem in de backoffice
  • B) Verstuur jouw persoonlijke uitnodigingslink via e-mail, social media of op je website

A. Verwijs je retailers door met ons uitnodigingssysteem in de backoffice

Je kunt jouw retailers uitnodigen via de backoffice door de e-mailadressen van jouw klanten op twee manieren toe te voegen: kopieer en plak alle e-mailadressen handmatig (afbeelding 1) of upload een CSV-bestand (afbeelding 2). Als je meerdere winkels hebt, heb je de mogelijkheid om een storefront te selecteren van waaruit je de emails wilt laten versturen. We sturen een e-mail met de uitnodiging naar jouw klant en sturen herinneringen wanneer uitnodigingen niet worden geaccepteerd.

Kies ervoor om het email adres handmatig in te voeren

Kies ervoor om een CSV bestand te uploaden

Als je de e-mailadressen wilt uploaden, volg dan de stappen van A tot D onder "Selecteer een bestand", zoals te zien is in de afbeelding hierboven. Wanneer je het voorbeeld csv-bestand van stap A downloadt (zie voorbeeld hieronder), kun je het blad invullen met de e-mailadressen van jouw retailer en hun taalcode. Om meer e-mailadressen toe te voegen, moet je meer rijen toevoegen. Zorg ervoor dat je het bestand opslaat als een CSV-bestand. Eens alles correct is ingevuld en opgeslagen, kan je het bestand uploaden of droppen in het voorziene veld.

Voorbeeld van invite

Je kunt ook jouw eigen tekst toevoegen aan onze gestandaardiseerde e-mail. Vergeet niet om contact op te nemen met jouw uitgenodigde klanten en ze snel een belletje te geven. Uit ervaring weten we dat dit helpt. Bezoek je backoffice en nodig je retailers uit.

Voorbeeld uitnodigingen e-mail

Invite insights

Binnen onze uitnodigingssectie in de backoffice kun je eenvoudig bijhouden welke retailers jouw uitnodiging en merk op ons platform hebben geopend, geklikt of ermee bezig zijn geweest.

Invite insights

Uit onze ervaring helpt het altijd om jouw uitnodigingen op te volgen door ze snel te bellen. Als jouw klant de e-mail niet meer kan vinden, verstuur je deze eenvoudig opnieuw via de backoffice.

Nadat je een batch uitnodigingen hebt verzonden, kun je deze volgen door in de backoffice naar beneden te scrollen en op "details bekijken" te klikken (zie afbeelding).

Je ziet welke uitnodigingen zijn binnengekomen of een spelfout bevatten, welke retailers al op Orderchamp staan ​​en meer.

B. Deel jouw persoonlijke uitnodigingslink

Om de onboarding van jouw retailers te personaliseren, hebben we een unieke verwijzingspagina voor jouw merk gemaakt.

Voorbeeld van persoonlijke uitnodigingspagina

Ga naar je backoffice en klik op de knop "Bekijk persoonlijke uitnodigingspagina" (zie de afbeelding hieronder) of scroll naar beneden op de uitnodigingspagina en kopieer de link hier (zie de afbeelding hieronder). Gebruik eenvoudig jouw persoonlijke uitnodigingslink van de storefront waarvan je de uitnodiging wilt sturen en deel deze met jouw relaties via e-mail, sociale media of op je eigen website.

Waar je jouw persoonlijke uitnodigingspagina en link kunt terugvinden

Je kunt jouw retailers ook doorverwijzen naar Orderchamp op jouw website door jouw persoonlijke uitnodigingslink te plaatsen in het b2b/reseller-gedeelte op jouw merkwebsite. Lees dit artikel over het verwijzen van jouw retailers via jouw website.

Waar kan ik mijn persoonlijke uitnodigingslink nog meer voor gebruiken?
De uitnodigingslink die aan uw is aangepast kan gemakkelijk in elke vorm worden gedeeld op alle kanalen:
  • als onderdeel van je e-mailhandtekening;
  • op sociale media zoals Instagram, Facebook, Pinterest & Co;
  • via Whatsapp of SMS-berichten;
  • En nog veel meer.
Op deze manier kunt u grote voordelen creëren voor uzelf en uw trouwe klanten - en het is zo makkelijk als het maar kan.

3. Hulp nodig?

Wil je dat wij je helpen met het uitnodigen van je klanten? Wij doen het graag! Stuur een e-mail naar support@orderchamp.com of bel ons:  +31(0) 20 308 08 08

4. Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn klanten binnen 60 dagen moeten uitnodigen?

Wanneer je jouw klanten binnen de eerste 60 dagen uitnodigt, betaal je 0% commissie op bestellingen van hen. Na 60 dagen moet je 6% commissie betalen. Maar je kan jouw uitgenodigde klanten op elk moment de beste inkoopvoorwaarden aanbieden.

Kan ik ook retailers uitnodigen die al een account hebben bij Orderchamp?
Het verwijzingsprogramma is bedoeld om nieuwe retailers uit te nodigen voor Orderchamp. Als je ‘bestaande’ Orderchamp-accounts uitnodigt, voegen we deze automatisch toe aan je account in de eerste twee maanden van ons partnerschap en ontvang je ook 0% commissie over deze klanten.

Wie betaalt het shoptegoed?
Orderchamp neemt de kosten van het shoptegoed voor rekening.

Wat is een ''eigen retailer''?
Een eigen retailer is iemand die via jouw persoonlijke link of e-mail een account heeft gemaak.

Is het shoptegoed enkel geldig bij mijn merk of bij alle merken op het platform?
Het shoptegoed wordt toegevoegd aan de account van de retailer en is geldig bij alle merken.

Als meer merken dezelfde retailer uitnodigen, ontvangt die retailer dan ook meerdere keren shoptegoed?
Een retailer kan maximaal 1 keer gebruik maken van deze actie.

Wat is de handigste manier van uitnodigen?
Je kunt gebruik maken van onze interne uitnodigingsmail of je persoonlijke URL doorsturen via jouw eigen mailsysteem (bijvoorbeeld in een nieuwsbrief).

Samen bouwen we verder aan de beste wholesale community.

[Retailers uitnodigen]