Hoe koppel ik mijn Shopify catalogus aan Orderchamp?

We kunnen de volgende informatie uit Shopify met Orderchamp koppelen:

• De voorraad
  • De catalogus: (korte) Titel, (korte) Omschrijving, Prijs, Productafbeeldingen, SKU & Productvarianten

Voor je begint...
We raden aan de producten zoals ze nu in Shopify en (indien van toepassing) op Orderchamp staan, te exporteren naar een .csv bestand. Zo heb je altijd een back-up!

Installeer de apps en koppel!

1. Ga naar de App Store van Orderchamp;
  2.  Kies voor Shopify bij de beschikbare apps;
  3. Vul je gegevens in in het Google formulier. Wij streven binnen 24 uur jouw persoonlijke installatie-link op te sturen.

Configureer je koppeling

Met de link kom je via je Shopify in de omgeving van Combidesk, de partner die de koppeling gebouwd heeft en waar je de koppeling kan configureren:
  1. Beslis in de eerste sectie of: we de huidige producten in Orderchamp behouden en enkel wijzigingen in de toekomst doorvoeren (‘Yes, all changes from now on’) of de huidige producten in Orderchamp overschrijven met jouw volledige catalogus in Shopify (‘Yes, everything please’);
  2. Geef aan welke prijzen je meeneemt naar Orderchamp. Gebruik je B2C-prijzen? Kies dan voor ‘Consumer prices’, we plaatsen die dan bij de adviesprijs inclusief BTW. Gebruik je B2B-prijzen? Kies dan voor ‘Wholesale prices’, we plaatsen die dan bij de inkoopprijs exclusief BTW;
  3. Als je SKU's in je shop gebruikt, kun je die kiezen. Zo niet, kies dan voor Product identifier. Dit wordt de verbindende factor voor de producten tussen Orderchamp en jouw webshop;
  4. Beslis of je ook content wijzigingen in Shopify wil doorvoeren in Orderchamp. ‘Do not override’, laat de product titel en beschrijving in Orderchamp met rust, ‘Override’ zorgt ervoor dat de wijzigingen in Shopify aan de titel en beschrijving worden doorgevoerd in Orderchamp;
  5. Idem voor prijs. Als je de prijs in Shopify verandert, kan je ervoor kiezen om deze wijziging ook in Orderchamp door te voeren 'Override'. Wil je dit niet, kan je kiezen voor 'Do not override'.

Opslaan en activeren

Controleer of alles naar wens is ingevuld. Klik op ‘installeer koppeling’ om jouw koppeling te starten. Het kan even duren als je een grote catalogus hebt. Mocht je direct willen forceren, kan dat door op het naar rechts draaiende pijltje te klikken bij de koppeling in Combidesk. Klik dan op ‘Product aangepast → Product aangemaakt of gewijzigd’.