Hoe koppel ik mijn Shopify catalogus aan Orderchamp?

We kunnen de volgende informatie uit Shopify met Orderchamp koppelen:

• De voorraad
  • De catalogus: (korte) Titel, (korte) Omschrijving, Prijs, Productafbeeldingen, SKU & Productvarianten

Voor je begint...
We raden aan de producten zoals ze nu in Shopify en (indien van toepassing) op Orderchamp staan, te exporteren naar een .csv bestand. Zo heb je altijd een back-up!

Instaleer de apps en koppel!
1. Ga naar de App Store van Orderchamp;
2. Kies voor Shopify bij de beschikbare apps en klik op ‘Install’;
3. In het volgende scherm klik je op ‘Connect your Shopify account’;
4. Geef Orderchamp toegang door op ‘Verleen toegang’ te klikken.

Configureer je koppeling
Je bent gekoppeld! Nu is het tijd voor personalisatie.
1. Beslis in de eerste sectie of: we enkel de voorraad koppelen (‘No’), we de huidige producten in Orderchamp behouden en wijzigingen in de toekomst doorvoeren (‘Yes, all changes from now on’) of de huidige producten in Orderchamp overschrijven met jouw volledige catalogus in Shopify (‘Yes, everything please’);
2. Geef aan welke prijzen je meeneemt naar Orderchamp. Gebruik je B2C-prijzen? Kies dan voor ‘Consumer prices’, we plaatsen die dan bij de adviesprijs inclusief BTW. Gebruik je B2B-prijzen? Kies dan voor ‘Wholesale prices’, we plaatsen die dan bij de inkoopprijs (MRSP) exclusief BTW;
3. Beslis of je ook wijzigingen in Orderchamp wil doorvoeren in Shopify, zo wordt jouw koppeling tweezijdig! ‘Do not override’, laat Shopify met rust, ‘Override’ zorgt voor een optimale koppeling door Shopify ook te overschrijven.

Opslaan en activeren
Controleer of alles naar wens is ingevuld. Klik op ‘installeer koppeling’ om jouw koppeling te starten. Het kan even duren als je een grote catalogus hebt. Mocht je direct willen forceren, kan dat door op het naar rechts draaiende pijltje te klikken bij de koppeling in Combidesk. Klik dan op ‘Product aangepast → Product aangemaakt of gewijzigd’.