Mijn storefront opzetten

Neem even de tijd om de onderstaande informatie over de winkelinstellingen te bekijken voordat je begint. We raden aan om het te gebruiken als een richtlijn bij het opzetten van je storefront. Als je meer uitleg nodig hebt, reageer dan gerust op de e-mail. Jouw Brand Partnerships Manager zal je helpen om je storefront zo snel mogelijk online te krijgen.

Ga aan de slag

Stap 1: Voorwaarden

• De eerste stap in het onboardingsproces is het accepteren van de Orderchamp Brand Policies en servicevoorwaarden in je back office onder “Instellingen > Accountgegevens”.
  • Als merk op Orderchamp, ga je akkoord met het volgende:
    • Ik ga akkoord met het aanbieden van mijn volledige (en nieuwste) catalogus op Orderchamp tegen dezelfde prijzen als mijn andere groothandelskanalen.
    • Ik ga akkoord met het houden van Orderchamp orders op Orderchamp
    • Ik ga akkoord met en ben betrokken bij het Orderchamp Kwaliteits- en Servicebeleid.
    • Ik begrijp en ga akkoord met Orderchamp Terms of Service en Brand Policies.

Stap 2: Je storefront opzetten

• Vul je storefront in
    • Breng je verhaal tot leven door een verhaal van minstens 500 woorden te delen met de retailers van Orderchamp.
    • Vul ook een korte beschrijving van je merk in (max. 100 woorden)
    • Upload een storefront logo (vierkant)
    • Stuur ons hier een afbeelding voor de banner van je storefront
    • Vul je Instagram & Facebook-pagina in
    • Voeg mooie sfeerfoto's van je merk toe aan de fotocarrousel

• Vul de Algemene Instellingen in
    • Accountinformatie
    • Bedrijfsgegevens
    • De voorkeurstaal van je content
  • Vul je verzendinstellingen in
    • Vul de verzendzones in
    • Vul de verzendlanden in
    • Vul de verzendtijd in (doorlooptijd)
    • Upload een bedrijfslogo en een voettekstafbeelding voor een aangepaste pakbon.

• Uitbetalingsinformatie
    • Kies op welk rekeningnummer je de uitbetalingen wil ontvangen en volg het verificatieproces. Wanneer je kiest voor een bankoverschrijving, vergeet dan niet het referentienummer (beginnend met RF) te vermelden in je omschrijving.

Step 3: Lever je catalogus en afbeeldingen aan

• Stel een catalogus- en voorraadkoppeling op met je eigen B2B-portal of webshopsoftware, maak verbinding met onze open API, of stuur ons een CSV-bestand met je catalogus en de benodigde productinformatie (zie hieronder).

Step 4: Nodig je eigen retailers uit, Orderchamp brand referral programma

• Nodig je retailers uit en zij krijgen automatisch € 50,- winkelkrediet (als zij nieuw zijn bij Orderchamp). Je retailers profiteren ook van onze gratis verzending en kunnen in aanmerking komen voor onze flexibele betalingsvoorwaarden (tot 60 dagen) - wij garanderen altijd jouw uitbetaling.
  • Je betaalt 0% commissie op uw eigen uitgenodigde retailers (indien uitgenodigd binnen de eerste 2 maanden na eerste livegangsdatum). Op deze manier bespaar je commissie en haal je meer uit de Orderchamp ervaring.
  • Verwijs retailers met behulp van ons uitnodigingssysteem in de Backoffice of gebruik je persoonlijke uitnodigingslink.
  • Voor meer info over het Orderchamp brand referral programma, klik hier

Step 5: Maak specifieke klantgroepen en promoties aan

• Maak klantgroepen aan via “CRM > Klantgroepen”
  • Via “Kortingen” in de backoffice stel je een kortingen in specifiek voor een klantgroep.

Benodigde productinformatie

• Product ID
    • De product code, hetzelfde voor varianten van hetzelfde product
  • Product Titel
    • De naam van het product wat ook getoond zal worden in je storefront
  • Productvarianten
    • Een unieke rij per variant. In de kolommen "Option:..." kan je achter "Option:" neerzetten om wat voor variaties het gaat, bijvoorbeeld "Option:Size";
  • Merk (brand)
    • Het merk van het product
  • Case quantity
    • The minimum quantity of your product that should be purchased. Het minimum aantal van je product dat gekocht moet worden (MOQ)
  • Inkoopprijs (price)
    • De B2B/inkoopprijs, dus de prijs die retailers betalen om dit product in te kopen. Deze prijs is exclusief BTW en schrijf je met een punt i.p.v. een komma, en geen valutateken (bijv. 14.95).
  • Consumentenprijs (MSRP - Manufacturer Suggested Retail Price)
    • De aanbevolen consumentenprijs. Voor hoeveel jouw klanten het product mogen verkopen aan de consument. Dit is inclusief BTW en schrijf je met een punt i.p.v. een komma, en geen valutateken (bijv. 14.95).
  • Inventory
    • Inventory or Stock level (Required if Inventory policy is set to "deny"). De voorraad (verplicht als je Inventory policy op “deny” staat).
  • Inventory policy
    • De opties voor de Inventory policy zijn "Continue" of "Deny". “Continue” houdt in dat producten besteld kunnen worden wanneer de voorraad 0 of minder is. “Deny” houdt in dat producten enkel besteld kunnen worden wanneer deze op voorraad zijn. Wanneer de voorraad op 0 komt te staan, wordt het product als uitverkocht in je storefront getoond.
  • SKU
    • “Stock Keeping Unit”, dit is een product code wat uniek moet zijn per variant.
  • Weight (Gewicht)
    • Vermeld het gewicht (in gram) van het product.
  • Materiaal (Materials)
    • Vermeld het materiaal, het liefst de Engelse benaming. Bijvoorbeeld: “cotton, concrete, wood, polyester”.
  • Productieland (Made in)
    • Waar is je product geproduceerd? Benoem het land van oorsprong en gebruik hierbij de 2-letterige ISO landcode, bijvoorbeeld “NL, TR, CN, IN, IT”.
  • Kernwaarden (values)
    • Als je product een extra label verdient, om op te filteren bijvoorbeeld, dan kun je een of meerdere kernwaarden toewijzen. If your product deserves an extra label, to search for example, you can assign a value. Doe dit alleen als je product er daadwerkelijk aan voldoet, zoals “Dutch-design, handmade, eco-friendly, organic, social”;
  • BTW status (tax level)
    • Het btw-percentage dat gehanteerd wordt voor dit product: Hoog of laag. Het verschilt per land wat de daadwerkelijke percentages zijn.
  • Categorieën (categories)
    • Let op: Je kunt geen eigen categorieën toevoegen op Orderchamp. We bieden zelf een selectie aan categorieën en bijbehorende subcategorieën aan. Je vindt het complete overzicht in de back office > “Importeren & Exporteren” > “Available Categories”.
  • Afbeeldingen (images)
    • Als je ook de productafbeeldingen in bulk wil (laten) uploaden, voeg dan ook de URL van de afbeelding toen in het bestand. Indien je niet beschikt over deze URL’s, dan kun je na de import de afbeeldingen nog handmatig toevoegen.
  • Beschrijving (description)
    • Geef een duidelijke en aantrekkelijke (commerciële) beschrijving van je product van minimaal 25 tekens.
  • Afmetingen
    • Vul de afmetingen per product of variant in voor lengte, breedte, hoogte, diameter (in cm) en volume (in liters), elk in een aparte kolom.

Ga voor een voorbeeld van het importbestand naar je backoffice > “Importeren & Exporteren” > “Product Sheet Example”. Als je op deze knop klikt, wordt er een .csv-bestand naar uw computer gedownload.